Bilimsel Makale Okuma ve Sunum Yapma” Yarışmasında Okulumuz İl Birincisi

Bilimsel Makale Okuma ve Sunum Yapma” Yarışmasında Okulumuz İl Birincisi

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Songül YILMAZ’ın danışmanlığında “Bilimsel Makale Okuma ve Sunum Yapma” yarışmasına katılan okulumuz öğrencileri Ceren ŞİNOFOROĞLU ve Merve Sena ŞİNOFOROĞLU "Beyin ve Dijital Medya” konulu sunumları ile “İL BİRİNCİSİ” olmuştur.

Rize TOBB Fen Lisesi tarafından organize edilen "Beynin Gizemli Dünyası: Beynin Keşfi Ve İşlevleri" konulu Lise Öğrencileri arası "Bilimsel Makale Okuma ve Sunum Yapma Yarışması Finali” 25 Nisan 2024 tarihinde Rize Gençlik Merkezi Salonunda yapılan programla gerçekleşti. Programa Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Mehmet OFLUOĞLU, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

  Yarışmada öğrencilere bilimsel ve teknolojik çalışmaları yakından takip etme alışkanlığı kazandırmak, sanal ortamlarda boşa zaman harcamalarını azaltmak, bilimsel yayın okumayı öğrenmek, okuduklarını sentezleyerek sunum ve iletişim becerilerini geliştirmek hedeflenmiştir.

  Yarışmaya ilimizdeki 8 okuldan 8 danışman öğretmen rehberliğinde 12 öğrenci finalde yarışmıştır. Her gurup kendileri için belirlenen tema hakkında farklı bilimsel kaynaklardan veri toplayarak, elde ettikleri bu bilgileri jüri önünde sunmuşlardır. Yarışmaya;

1. Adem Özdemir Anadolu Lisesi “Beyin ve Dil”

2. Çayeli Fen Lisesi: “Beyin ve Dijital Medya”

3. Fatih Anadolu Lisesi “Beynin Keşfi”

4. Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi “Beyin ve Dil”

5. İyidere Anadolu Lisesi “Beyin ve Dijital Medya”

6. Kalkandere Şehit Fikret Metin Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi “Beyin ve Öğrenme”

7. Rize Anadolu Lisesi “Beynin Keşfi”

8. Rize Sosyal Bilimler Lisesi “Beyin ve Nöroplastisite” katılmıştır.  

Jüri üyeliğini RTEÜ Prof. Dr. Fikret BALTA, RTEÜ Prof. Dr. Bülent VEREP, Milli Eğitim Şube Müdürü Eşref YAVAŞİ, Rize Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mine HACIÖMEROĞLU ve Rize TOBB Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gülhatun KOSANOĞLU'nun yaptığı yarışma sonunda;  

Birinci İyidere Anadolu Lisesi öğrencileri Ceren ŞİNOFOROĞLU ve Merve Sena ŞİNOFOROĞLU'nun “Beyin ve Dijital Medya” konulu sunumu olurken,

İkinci Rize Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Nisa ATAMAN ve Fatma Rana ÇELİK'in "Beyin ve Nöroplastisite" konulu sunumu

Üçüncü ise Kalkandere Şehit Fikret Metin Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Sude GÜNGÖR'ün "Beyin ve Öğrenme" isimli sunumu olmuştur.

Dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve ödül, katılan tüm okul öğrencilerine ise katılım belgesi ve hediyeler protokol üyeleri tarafından takdim edilmiştir.

Okulumuzu başarı ile temsil eden, elde ettikleri birincilikle okulumuzu onurlandıran öğrencilerimiz 11-A Sınıfı Ceren ŞİNOFOROĞLU ve 12-A Sınıfı Merve Sena ŞİNOFOROĞLU’nu tebrik ederiz.

Öğrencilerimizin bu başarısında üstün gayret ve çalışmaları ile öğrencilerimizi motive edip danışmanlık yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Songül YILMAZ’a, etkili sunumun hazırlanmasında öğrencilerimize yardımcı olan Coğrafya Öğretmenimiz Ali Rıza DOĞRAMACI ’ya, yarışma esnasında desteklerini esirgemeyen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. 

Ayrıca bize bu anın yaşanmasında paydaş olan yarışmaya katılan tüm okulların öğrenci ve öğretmenlerine gayret ve performanslarından dolayı tebrik eder, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen Rize TOBB Fen Lisesine, yarışma jüri üyelerine teşekkür ederiz.

25.04.2024 129

26-04-202426-04-202426-04-202426-04-202425-04-202425-04-202425-04-2024