Afet Farkındalık Eğitimi

04.03.2024 tarihinde "afet farkındalık eğitimi", okulumuzdaki öğrenci ve öğretmenlere verilmiştir.

Bu eğitim, afetlerin etkileri hakkında bilinç oluşturmayı ve doğru hazırlık yapmayı amaçlamaktadır. Afetler, insanların hayatlarını, maddi varlıklarını ve çevreyi ciddi şekilde etkileyen olaylardır. Bu nedenle, doğru bilgi ve farkındalık ile afetlere karşı daha güvenli bir şekilde hareket etmek mümkün olabilir.Afet farkındalık eğitimi kapsamında, öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli konular hakkında bilgi verilmiştir. Bu konular arasında yangın riskine karşı alınacak önlemler, deprem sırasında doğru davranış biçimleri, tahliye prosedürleri gibi konular yer almaktadır.

Eğitim programı, afet anında yapılması gerekenler konusunda da bilgilendirme sağlamıştır.Bu eğitim sayesinde, okulumuzdaki öğrenci ve öğretmenler afetlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olacaklardır.

Afetlerle ilgili doğru bilgiye sahip olmak, hayat kurtarıcı olabilir ve afet durumlarında daha etkili bir şekilde hareket etmeyi sağlayabilir.

08.03.2024 48

08-03-202408-03-202408-03-202408-03-2024